Web Analytics Made Easy - Statcounter

در آستانه اختتامیه شانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر داوران و نامزد‌های پنج گروه ادبی شعر کلاسیک، شعر نو (قالب‌های نیمایی و سپید)، شعر محاوره، شعر کودک و نوجوان و درباره شعر (پژوهش‌های حوزه شعر) این جشنواره معرفی شدند.

خبرگزاری میزان - طبق اعلام روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، در آستانه اختتامیه شانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر، هیئت داوران این دوره از جشنواره شعر فجر آثار ارسالی که برای نخستین‌بار در سال ۱۳۹۹ به زبان فارسی و با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در داخل کشور منتشر شده بودند را در پنج گروه شعر کلاسیک، شعر نو (قالب‌های نیمایی و سپید)، شعر محاوره، شعر کودک و نوجوان و درباره شعر (پژوهش‌های حوزه شعر) ارزیابی و نامزد‌های هرکدام از این بخش‌ها را معرفی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سعید بیابانکی، علی داوودی، محمدمهدی سیار، حمیدرضا شکارسری، قادر طراوت‌پور، میلاد عرفان‌پور و محمدسعید میرزایی داوری سه بخش بزرگسالِ شعر کلاسیک، شعر نو و شعر محاوره شانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر را برعهده داشتند.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید 

این داوران کتاب‌های از پنجره آپارتمان اثر محمدرضا سلیمی سِفتِجانی (انتشارات شهرستان ادب)، مجموعه‌کتاب‌های الف، لام، میم اثر حافظ ایمانی (نشر علم)، آنیماه اثر عالیه مهرابی (انتشارات سوره مهر)، سنگ بر طاغوت اثر مرتضی حیدری آل‌کثیر (انتشارات آرام دل)، شمس‌الشرف اثر محمدحسین انصاری‌نژاد (نشر هاجر)، عید در تبعید اثر علیرضا رجبعلی‌زاده کاشانی (انتشارات سوره مهر) و غزل‌ها، چِکامه‌ها، رباعی‌ها اثر مهدی الماسی (نشر طلایی) را به عنوان نامزد‌های بخش «شعر کلاسیک» معرفی کردند.

همچنین کتاب‌های بر پوستم کبریت بکش، ابراهیم نوشته علیرضا شکرریز (نشر مهر و دل)، ده و ده دقیقه و سی ثانیه نوشته کیانوش خان‌محمدی (انتشارات نگاه)، سفر بخیر ناخدا نوشته رحمت حقی‌پور (نشر سپیدرود)، سیبی که در گلوی رودخانه می‌افتد نوشته ریحانه جهانی (انتشارات فصل پنجم)، شبیه نخستین انسان نوشته حسین سقایی (نشر ایجاز)، شهر بندرخت‌ها نوشته مجید سعدآبادی (انتشارات فصل پنجم) و گوزن در بوران شدید نوشته آرش شفاعی (انتشارات نگاه) نامزد‌های بخش «شعر نو» هستند.

در بخش «محاوره» نیز کتاب‌های آذر ۶۳ اثر سامی تحصیلداری (انتشارات دالاهو)، حیثی اثر مجید صالحی (نشر شانی)، رد زنجیر‌های بازشده اثر مهدی نقبایی (انتشارات ریما) و یه ساعت جهانت رو تعطیل کن اثر پریسا صفاریان (انتشارات فصل پنجم) نامزد شدند.

غلامرضا بکتاش، بابک نیک‌طلب و حمید هنرجو نیز داوری بخش شعر کودک و نوجوان را برعهده داشتند که آثاری، چون بادبادکم به ابر‌ها تکیه داده نوشته مریم هاشم‌پور (انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان)، پشت دریا‌ها کجاست؟ نوشته مریم زرنشان (انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان)، سکوت به‌زبان مادری نوشته مهدی مردانی (انتشارات سوره مهر) و ماه می‌گه، دالّی موشه! نوشته خاتون حسنی (انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان) را نامزد‌های این بخش دانستند.

در بخش «درباره شعر» محمود اکرامی‌فر، محمدرضا تقی‌دخت و سیدعلی میرافضلی به عنوان داور انتخاب شده که کتاب‌های آذربایجان و شاهنامه اثر سجاد آیدنلو (انتشارات بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار با همکاری سخن)، تحلیل وزن شعر عامیانه فارسی اثر امید طبیب‌زاده (نشر کتاب بهار)، تلفظ در شعر کهن فارسی اثر وحید عیدگاه طرقبه‌ای (انتشارات بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار با همکاری سخن)، سبک‌شناسی حماسه ملی ایران اثر هوشنگ محمدی افشار (انتشارات امید مجد)، طنز در شعر معاصر فارسی اثر حبیب حاجی‌پور (نشر پایتخت) و فرهنگ جغرافیای تاریخی شاهنامه اثر مهدی سیدی فَرُّخَد (نشر نی) را از نامزد‌های این بخش اعلام کردند.

محمدرضا روزبه، افشین علاء، ناصر فیض، علیرضا قزوه، عبدالجبار کاکایی، علی‌محمد مؤدب، سیداحمد میرزاده و یوسف‌علی میرشکاک اعضای هیئت علمی شانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر بوده و قربان ولیئی نیز دبیری علمی این جایزه را برعهده دارد.

اختتامیه شانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر چهارشنبه (چهارم اسفندماه ۱۴۰۰) با حضور محمدمهدی اسماعیلی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، جمعی از اهالی شعر و ادبیات و فرهنگ دوستان کشور ساعت ۱۸:۳۰ در تالار وحدت به نشانی خیابان حافظ، خیابان استاد شهریار برگزار می‌شود.

علاقه‌مندان می‌توانند این آیین را به‌صورت زنده از پلتفرم اسکای روم به نشانی https://www.skyroom.online/ch/khaneketab/khaneketab۱۶۰ و آپارات خانه کتاب و ادبیات ایران به نشانی khaneketab@ تماشا کنند.

 انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار ادبیات بازار نشر

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار ادبیات بازار نشر شانزدهمین دوره جشنواره بین المللی شعر فجر شعر کلاسیک درباره شعر شعر نو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۴۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳ رمان نوجوان تألیفی پیشنهاد خرید هادی خورشاهیان از نمایشگاه

هادی خورشاهیان، نویسنده و شاعر کودک و نوجوان به بهانه برگزاری رویداد بزرگ نمایشگاه کتاب تهران ۱۴۰۳ که بار دیگر علاقه‌مندان به کتاب را راهیِ مصلای امام خمینی (ره) می‌کند، سه رمان نوجوان «مأموریت فلامینگوها»، «همه سیب‌ها زمین را دوست دارند» و «چشم‌های فسفری» را برای خرید از نمایشگاه به نوجوانان پیشنهاد کرد.

«مأموریت فلامینگوها»

این کتاب به قلم طاهره مشایخ از سوی انتشارات چاپ و نشر بین‌الملل منتشر شده است. داستان این رمان نوجوان در زیست‌بوم شمالی کشور رقم می‌خورد و با محوریت چند نوجوان است که قرار است یک کار بزرگ بکنند. داستان دسته‌ای از فلامینگوها را روایت می‌کند که می‌خواهند به خاطر یونس، خودشان را به رشت برسانند؛ آن هم درست زمانی که ویروس کرونا تازه وارد ایران شده و همه‌جا قرنطینه اعلام شده است. فلامینگوها کنار دریا جلسه می‌گذارند و یونس و امیر برای این مأموریت انتخاب می‌شوند. ضمنِ حوادث و ماجراهای داستان در دنیای پر از هیجان نوجوانی، نویسنده به معرفی و بیان قهرمانی‌های میرزا کوچک‌خان، بزرگ‌ترین شخصیت مبارز گیلانی نیز می‌پردازد.

«همه سیب‌ها زمین را دوست دارند»

این کتاب، رمان نوجوانی به قلم آویسا شرفی است که زیر نظر شورای طنز انتشارات مهتاب (واحد کودک و نوجوان انتشارات محراب قلم) تهیه و تولید شده است. داستان این اثر با این خبر شروع می‌شود که چند معلم غیبت داشته و به مدرسه نیامده‌اند و کسی نمی‌داند چه اتفاقی برای آن‌ها افتاده است.

«چشم‌های فسفری»

این اثر را مهین‌دخت حسنی‌زاده نوشته و انتشارات قدیانی منتشر کرده است. در معرفی این اثر آمده است: خانه‌خرابه سال‌هاست جزء اصلی محله است. موقع آدرس‌دادن می‌گویند، «همان کوچه‌ای که آخرش می‌رسد به خانه‌خرابه» ولی هیچ‌کس نمی‌داند این خانه کی ساخته شده و صاحب اصلی‌اش کیست…. نادر بعد از اینکه پدرش را در درگیری با پلیس از دست می‌دهد همراه مادر و خواهر کوچکش به محله‌ای جدید نقل مکان می‌کنند؛ جایی که به قول مادر نادر به حد کافی از محله قبلی فاصله دارد و بچه‌هایش می‌توانند به دور از بدنامی پدر زندگی کنند.

به گزارش ایبنا: نمایشگاه کتاب تهران ۱۴۰۳ با شعار «بخوانیم و بسازیم» ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت‌ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.‌

منبع: خبرگزاری کتاب ایران

دیگر خبرها

  • برنامه‌های جدید کانون پرورش فکری برای بچه‌ها
  • «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند»
  • ۳ رمان نوجوان تألیفی پیشنهاد خرید هادی خورشاهیان از نمایشگاه
  • نشر صاد با ۱۹۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • شانزدهمین دوره مسابقات قرآنی طرح قدس در بندرانزلی آغاز به کار کرد
  • انتشارات جمکران با ۵۰۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • مجموعه دفتر یادداشت روزانه داستایوفسکی به چاپ سوم رسید
  • انتشار کتاب ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری
  • نشر پویانما با «نخستینه های چاپ ایران؛ کتاب‌های چاپ سربی دوره اول» در نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳
  • انتشار کتاب «ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری» در چهارمحال و بختیاری